Levendula (Lavandula angustifolia)
Ár:
817 Ft
(643 Ft + ÁFA)
Tavasz közepén vetőágyba, és 8 hét után ültessük át cserépbe vagy a szabadba, napos helyre. Használható teákban és ruhaillatosító levendulazsákokban. Friss levelek a desszertekben is felhasználhatók. | |
|
|
Szerezhető hűségpontok: | 41 |
Leírás és Paraméterek
Szállítási idő | április 1-től, utána 2-5 munkanap |
Kiszerelés | kb. 0,75 g |
Ültetés hónapja | 4-6 |
Virágzás / betakarítás hónapja | 6-7 |
Magasság | 60 cm |
Személyre szabott ajánlataim Neked
Május közepétől júliusig szabadföldi ágyásokban, 4 hét után átültetésre; vagy
közvetlenül az edényekbe, és enyhén ritkítsuk. A levelek frissen és szárítva is használhatók;
szárítás után jól tárolhatók.
A keverék citromos bazsalikomot, fahéjas bazsalikomot, vörös sötét opált és közönséges bazsalikomot tartalmaz.
Elfogyott
817 Ft
Március-április melegágyban vagy április-június szabadföldi magágyban; egyszer ritkítsuk és később ültessük ki. A friss levelek felhasználhatók leveshez, pörkölthöz és mentaszószhoz; szárított levelek mentateához.
Elfogyott
817 Ft
Március-április melegágyban vagy április-június szabadföldi magágyban; egyszer ritkítsuk ki és később ültessük ki. Télálló, "örökzöld".
Rendelhető
817 Ft
A szabadban magágyban tél végén. Tavasszal ritkítsuk ki, és ősszel ültessük át a végső ültetési helyére. Felhasználás: a levelek és szárak a péksütemények fűszerezéséhez, a gyökerek a likőrökhöz; kivonatok orvosi kezeléshez.
Rendelhető
817 Ft
Nyílt terepen, magágyban nyár elejétől közepéig. Egyszer szúrjuk ki, majd ültessük ki, vagy vessük közvetlenül a szabadba sorokba, és ritkítsuk. Felhasználás: a friss levelek húsételek, tejfölös, tojásos ételek ízesítésére és főzetként.
Rendelhető
817 Ft