Lóbab - Threefold White

700 Ft (551 Ft + ÁFA)
Menny.:
Szerezhető hűségpontok: 35
Lóbab - Threefold White mag

Leírás és Paraméterek

Magjaim többsége a Horti Tops-tól érkeznek, mely egy jól ismert , több mint 100 év tapasztalattal rendelkező holland márka. A Horti Tops a minőség garantálása érdekében nagy figyelmet fordít a vetőmagok tesztelésére: modern technikák segítségével többek között a tisztaságot és a csírázást is tesztelik, ezért a magok kiváló minőségűek és megfelelnek a legmagasabb szabványoknak. A magok csomagolása praktikus és tartós, hogy megőrizzék a magok minőségét és frissességét.

A magok csomagolásán található piktogramok segítséget nyújtanak az ültetéshez, mint pl. hogy mikor, hová és milyen mélyre vessük a magot, illetve hogy mikor fog virágot vagy termést hozni a növény.

Kiszerelés kb. 20 g
Ültetés hónapja február-május
Virágzás / betakarítás hónapja június-augusztus
Magasság

Lóbab - Threefold White mag vetése és gondozása

Lóbab – ‘Threefold White’ – vetési és gondozási útmutató

A ‘Threefold White’ lóbab (Vicia faba) egy ízletes, nagymagvú, fehér virágú fajta, amely frissen fogyasztva és főzve is kiváló. Erőteljes növekedésű, korai vetéssel bőséges termést ad. Kiváló választás konyhakertekbe, különösen laza, tápanyagdús talajba.

Vetési idő: szabadföldbe március elejétől április közepéig vethető. Hidegtűrő növény, a csírázáshoz már 5–6 °C is elegendő.

Vetési mód: a magokat 4–5 cm mélyre vesd el, sorokba, 40–50 cm sortávolsággal. A magokat a sorban 15–20 cm távolságra helyezd el. A csírázásig tartsd a talajt nedvesen.

Csírázási idő: 8–14 nap, a hőmérséklettől függően. A palánták megjelenése után szükség szerint gyérítsd.

Gondozása: napfénykedvelő, közepesen tápanyagdús, jó vízáteresztő talajt igényel. Rendszeres öntözést kíván, különösen virágzáskor és termésképzés idején. Magasabb növények esetén érdemes karózni vagy támaszt adni. A gyomlálás és talajlazítás segíti a fejlődést.

Betakarítás: júniustól, amikor a hüvelyek már megduzzadtak, de még zsengék. A fiatal hüvelyeket frissen fogyaszthatod, a kifejlett szemeket hámozva, főzve használd fel.